Kérdése van? Hívjon minket! +36304157271

Szakértőnk

Vonóshangszerek szakvéleményezése

Délczeg Zoltán hegedűkészítő -igazságügyi szakértő

A 16. századtól a mai napig elkészült és használatban lévő (esetleg használaton kívüli) mesterhangszerek sokfélesége – ezáltal értékben való különbözősége – a készítők tehetségén, felkészültségén, illetve ismeretségükön keresztül mérhető fel.

Ezúton szeretnénk felhívni kedves ügyfeleink figyelmét, hogy a piaci értéket nagymértékben meghatározza az adott hangszer kivitelezésének a minősége, származása (eredetisége) és állapota.

Érdemes tehát különbséget tenni az ún. antik hangszerek között!

Egy mestermunka egyedi kidolgozása, illetve a „szériában” (manufaktúrában) készült hangszerek mind minőségben mind pedig értékben számottevő az eltérés.


Szeretné megtudni hangszere származását és értékét?

Szakvélemény adható szóban, illetve írásban elkészített szakvélemény formájában is.

 

Tudnivalók a szóbeli szakvélemény-szaktanács adásáról:

A szakmai tanácsadás, értékbecslés díja a hangszer értékének függvényében állapítható meg.  A szakértői díj általában nettó 5.000-15.000 Ft között mozog. 

A konzultáció körülbelül 30 percet vesz igénybe. A készítés korának meghatározása, a jelzet relevanciája, valamint az állapotfelmérés történik ekkor, az eladási vagy biztosítási érték meghatározásával.

Írásbeli szakvélemény:

A nagyobb értékű mesterhangszerek esetében érdemes írásbeli szakvéleményt kérni. Az eredetiség igazolás elkészítésével a hangszerek további eladása egyszerűbbé válik. A kiadott tanúsítványon megtalálható a hangszer részletes leírása, a készítőre vonatkozó egyedi megállapításokkal, valamint 3 db fotómelléklettel.

Tanácsadás és szakvélemény kérés miatt keressen fel bennünket !

 

Délczeg Zoltán

igazságügyi szakértő