Kérdése van? Hívjon minket! +36304157271

Fontos tudnivalók

Fontos Tudnivalók

Elállás

 

Az elállási jog az alábbi esetekben nem gyakorolható

 

Az Eladó kifejezetten felhívja az Ön figyelmét, hogy Ön nem gyakorolhatja elállási jogát a 45/2014 (II.26.) Korm. Rendelet 29. §. (1) bekezdésében foglalt esetekben

…”

  1. c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

    d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

    e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

    f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;…”

 

Üzletünkben, webáruházunkban az olyan un. érzékeny termékek esetében, mint pl.: húrok, gyanták, vonószőr (stb.) amelyek a fenti Korm. Rendelet 29.§.(1) bekezdése hatálya esnek a vásárlást és a kiszállítást követően, a már felhelyezetett és más közeggel ( húr-húrláb, húr-felsőnyereg, stb..) érintkező és „összekeveredett” vagy vegyült termékek esetében az elállási jog nem gyakorolható!

Erre külön szeretnénk felhívni vásárlóink figyelmét.

A jótállás és a garancia ill. termékszavatosság ugyanakkor ezekre a termék típusokra továbbra is érvényben van. Ezzel kapcsolatban az Általános Szerződési Feltételek (ASZF)  részletes útmutatást adnak.

Mire szükséges figyelni?

 

Húrok

 

Gyakran vásárolt és jellegénél fogva kényes (érzékeny) terméknek minősülnek a hangszeres húrok!

Szükséges tennivaló a termékszavatosság érdekében

Javasoljuk Önöknek, hogy a kicsomagolást követően a felrakás előtt, először is vizsgálják meg a húrokat! Amennyiben azon fonathibát tapasztalnak kérjük, haladéktalanul jelezzék felénk.

Az esetleges elszíneződés az új húrok esetében is gyakori de normális jelenség. A gyártók által felhasznált különböző összetételű fémek, fémötvözetek anyagán oxidréteg képződhet. Ez nem jelent gyártási hibát, mivel a legtöbb esetben a fém és a levegő érintkezése miatt - a csomagolás- tól függetlenül- is tapasztalható egyfajta elszíneződés.

A húrok használhatósága, hangzása, teherbírása jellemzően közvetlen összefüggésben van az adott hangszer alapvető és megkívánt kialakításával. Másszóval, az újonnan vásárolt húrok felrakása előtt, javasolt ellenőrizni hangszerink állapotát!  Hangszerünk megkívánja az álladó és gondos karbantartást, tisztítást, beállítást, amely előfeltétele a húrok hosszabb távon történő kielégítő hangzásának, sérülésmentes használatának.

Gyanták

A vonóshangszerek körében használatos gyanták, a készítők által alkalmazott összetétel és gyártási technológia folytán a külső hőmérséklettől függően szintén érzékeny terméknek minősülnek.  Anyagváltozás figyelhető meg jellemzően a nyári időszakban, ca. 25 C fok felett.

A gyártók által javasolt és tárolási feltételeket érdemes figyelembe venni, mivel a környezetben érzékelhető a.) erős lehűlés esetében töredezés, b,) felmelegedés következtében lágyulás  tapasztalható.

 

 

Vonószőr

 

Az általunk forgalmazott vonószőr(ök) a termék pl. egyedi (1 db porció) csomagolása miatt  a további kezelés és felhasználás figyelmet igényel.

 

A fent megjelölt termékekre jellemző, hogy a csomagbontást követően más tárggyal, közeggel érintkeznek, a gyártáskori állapot szükségszerűen megváltozik.
A húrok esetében a hangszerre való felhelyezést követően szerkezeti változás történik. A húrok anyagösszetétele és rugalmassága, a szokásos fizikai igénybevétel szerint meghatározott nyíró- és feszítő képessége a gyártók által kidolgozott, kipróbált és alkalmazott  teljesítőképességgel.