Műhely

A Dárius Hangszerüzlet és javítóműhely

Hangszerjavítás és vonószőrözés

 Javítóműhelyünkben a szerviz jellegű feladatokat is ideértve (lábvágás, kulcsillesztés,  hangtechnikai beállítások stb.) egészen a teljes körű restaurálásig vállalunk megbízást.

Az elmúlt századokban készült hangszerek esetében figyelembe kell venni a hangszerek eltérő építési, lakkozási módszereit. Minden esetben abból indulunk ki, hogy egy értékes hangszer javítása során az eredeti állapot megőrzése mellett a további biztonságos és „kényelmes” használat a legfontosabb feladat.

 A hangszerész etikai szempontokat is hangsúlyozva: a hangszerek lakkozása nem változhat meg, eredeti részek megtartandók!

A javítást és szervízelést szakképzett munkatársaink, míg a restaulásokat az arra hivatott és nagy tapasztalattal rendelkező mesterek végzik.

Hegedű,-brácsa és csellóvonók nagyobb javításait is vállaljuk.

 

Referencia munkák:

  1. Stradivari hegedű, A&R.Gagliano hegedű , P.Guarneri (Venice) hegedű, J.B.Ceruti hegedű, D.Montagnana cselló, L.Panormo cselló, A.Bellosio hegedű, Michel Deconet hegedű, Ph.S. Bernardel cselló, Nemessányi Sámuel hegedű,J.B. Schweitzer hegedű, Tóth János hegedű, Maximilian Frirsz hegedű, Szepessy Béla hegedű, Reményi Mihály hegedű, stb. mellett számos ismert mester és tanuló hangszert javítottunk meg.

Szerdánként a Dárius hangszerüzletben dolgozik Radics Sándor vonókészítő 10:00-16:00 -ig

Vonókészítést, vonószőrözést, ezüstözést, bőrözést csontozást, javítást vállal vásárlóink által behozott vonókra. Keressák őt bizalommal!